Bel  0031(0)123456789 of     E-mail
De Bouwmethodiek
Het integreren

van techniek in de bouwmethodiek

Wat kan er anders en beter

Bijna alles is verandert aan materialen en technieken maar we leven al eeuwen in stenen en beton.

Wat kan er anders en beter

Alles heeft zijn voor- en nadelen maar bij het engineeren van een huis waarbij ieder onderdeel zich moet aanpassen aan het grote geheel wordt het complex als je grotendeels moet werken met steen en beton. Het is namelijk geen flexibel materiaal ten aanzien van toepassingen.

De nieuwe bouwmethodiek is wel flexibel en biedt daarom vele nieuwe mogelijkheden om een casco te bouwen. 

Normaliter wordt er gebouwd met steen, beton en staal wat later weer ommanteld dient te worden met isolatiemateriaal. De nieuwe bouwmethodiek werkt andersom, omdat het bouwblok zelf al de isolatiewaarde geeft en is ontwikkelt om samen te werken met tecnniek en is adaptief, omdat het blok vele mogelijkheden biedt. Het blok is gemaakt van een airpop materiaal ( polystyreen) wat niet alleen sterk is door de hoge persing maar ook 30% meer isolatiewaarde dan normaal polystyreen, omdat er grafiet is in verwerkt. Bovendien is het blok 100% maatvast, volledig lucht- en waterdicht en kan op verschillende manieren worden voorzien van contrcutiesterkte. 

Het blok is voorzien van een speciale "plug" die bestaat uit een unieke formule van beton en geexpandeerd gerecylced glas. Dit maakt de plug niet alleen zeer sterk maar geeft extra isolatiewaarde en is volledig brandvrij.  


Eigenschappen bouwblok

Het voordeel van het blok is dat alles perfect past en er meer architectonische vrijheid is.

 • Het blok is eenvoudig stapelbaar zonder gebruik te maken van cement of lijm.
 • Het design van het blok is zeer efficiënt als bouwblok, 100% maatvast en kan worden gerecylced
 • Het gewicht van het blok is perfect om te stapelen, omdat het niet heel zwaar is en dus ook door bijna iedereen uit te voeren zonder veel hulpmiddelen zoals kranen etc.
 • Het blok heeft niet alleen door het speciale polystyreen een hogere isolatie waarde dan normale polystyreen maar kan nog verder worden verhoogd door de keuze van de kern en schil.
 • De constructie sterkte en draagvermogen wordt ontleent aan een speciaal ontwikkelde betonplug met verschillende opties. 
 • De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt ten aanzien van de buitenzijde, omdat er een buitenschil (soort bodywork vergelijkbaar met de auto industrie ) in elke gewenste vorm kan worden aangebracht. 
 • De binnenwand van het blok heeft speciale octogonale nokken, waar de leidingen in kunnen worden geklikt en zijn verwerkt achter een voorzetwand. Dit scheelt veel tijd, is flexibel, praktisch en bovendien brandwerend.
 • De afmeting van het blok is 1 meter lang, 50cm hoog en 25cm breed, waardoor je snel een muur kunt stapelen.
 • Geen koude- en warmtebruggen 
 • Geen capilaire- en negatieve accumulerende eigenschappen.
 • Geen bouwvocht en stof
 • Geen Faalkosten
 • Aardbevingsbestendig
 • Volledig lucht- en waterdicht

Ontwikkelingen

Voor een betere duurzame toekomst

De GreenTech Village is een platvorm waar we samenwerken met andere bedrijven aan duurzame oplossingen die bouwgerelateerd zijn.

Een woning is de basis waar alles bijelkaar komt ten aanzien van energie, water, warmte, koeling, ventilatie etc en wordt steeds meer een "smart" woonsysteem.

We gaan steeds een stapje verder met het integreren van EV mobiliteit, Afvalmanagement, Communicatie, Voedsel oplossingen etc en dat vereist specialistische kennis en samenwerkingen waar weer nieuwe innovaties uit voortkomen. 

Learn More →